Surat Beranak

Comments

comments

5 comments on Surat Beranak

  1. IdaNo Gravatar
    January 17, 2012 at 3:47 pm

    Apa maksud nama Hachiko?

    Lariiiiiiiiiiiii…..hahahha

    Reply
  2. lindaNo Gravatar
    January 17, 2012 at 4:28 pm

    Kompleks nye cerita breed ni. Pasai pa hang mandulkan dia? Patut cari kawan jenih Bengal jugak, kasi biak. Heee

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      January 17, 2012 at 4:53 pm

      kalau nak biak, harga dia double. Tak boleh simply biak pure breed. Aku taknak jadi breeder. Hahaha. Yang ni pun lepas neuter & dpt confirmation from vet, baru dia hantar cert tu.

      Reply
  3. chotNo Gravatar
    August 24, 2013 at 6:42 pm

    masih xfhm pasal purebreed & mix kucing..sy xpasti di mesia ni baka apa yg btl2 boleh dikatakan purebreed..
    lagi 1 owner boleh keluarkan cert tak? ataupun breeder yg keluarkan?

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      August 26, 2013 at 10:21 pm

      pure breed ialah kucing yang nenek moyang dia semua dari jenis yang sama. Takde mix langsung dengan kucing jenis lain. Biasanya ada certificate dari TICA, CFA dan sebagainya. Cert cuma mereka yang boleh keluarkan (TICA, CFA, etc.) Breeder mesti berdaftar dengan association tersebut dan selalunya mereka yang akan daftarkan sebab kucing tu akan prefix dengan nama cattery tu.

      Reply

Leave a reply