Sookies

B10 Jalan Teluk Baharu 5, Tg Lumpur, 26060 Kuantan Pahang

Tuesday - Sunday

10am - 10pm

Cute Collar For Kittens

Haaa.. mari sini rapat rapat. Nak buat promosi sikit..

Sebelum tu nak tanya, kucing korang pakai collar tak? Sebab ni aku nak promosi collar dijamin cute gila. Sebab aku pun dah beli untuk kucing aku. Memang comel.

165909_10150966004636112_1204583150_n

 Shocking pink!! Berloketkan Hello Kitty lagi..

Kalau kau carik dekat pasar raya ke, pet shop ke, shopping mall ke, klinik veterinar ke, memang takkan jumpa punya collar macam ni. Tahu kenapa? Sebab ianya custom made.Kau boleh pilih nak loket tu bentuk apa. Hello Kitty? gula-gula? vespa? bola? ribbon? batu swarovski? semua ada. Dah la comel gila pulak tu.

Disertakan dengan dua biji loceng kecik, memang comel nak mampuih. Nah, ni aku tunjuk gambar-gambarnya..

180283_10150966005091112_1141683184_n

bunga berkelopak 4?

196034_10150966005346112_841860640_n

kepala meow!

197802_10150966003471112_1149881453_n

 Comel tak? Collar tu, adjustable macam tali pinggang.

224984_10150966003741112_1977857083_n

 vespa!

250824_10150966003971112_1337981364_n

 awan nano!

250857_10150966003826112_2127074898_n

 bunga bunga matahari…

269390_10150966005446112_1192305194_n

 Hello Kitty mermaid!!!! comel gile

303584_10150966005901112_74519588_n

 bola pink! – sesuai dengan musim Euro

481275_10150966004096112_1878308252_n

 ohhh, kepala meow lagi 🙂

481361_10150966004796112_1405671321_n

 penat dah nak letak caption hahaha

521425_10150966005751112_1795107961_n

 kepala meow lagi..??

538285_10150966005576112_1041160407_n

 eh baju pun ada?!

540518_10150966004271112_1171741959_n

 awan nano lagi.. oiii banyaknya gambaqqqq!!

550589_10150966004416112_2077496276_n

 baju pink, hihih

579971_10150966004921112_1440363147_n

 gula-gula comelllll!!

Haih.. comel kan? Tahu kenapa semua kaler pink la, merah la.. hello kitty la.. sebab yang tukang buat ni, kucing dia betina. Agaknya dia imagine semua kucing dalam dunia ni betina jugak kot, tu yang buat style gadis gadis je, hahaha.

Tapi sebenarnya boleh je kalau contohnya kucing ko jantan, so ko nak tali kaler hitam biar nampak gangster. Dan loket dia bentuk bola, atau vespa ke.. Or apa-apalah. Sebab memang custom made. So pilih je la ikut suka hati ko.

Collar di atas ni, semuanya size untuk kitten. Jadi sesiapa yang ada kitten dan teringin nak bagi pakai collar, elok la beli. Hahaha. Kalau nak cari kat kedai, size untuk kitten memang payah nak dapat sebab leher kitten cinonet sangat.

Size dia ialah 22cm long, 10mm width – sesuai untuk kitten. Hime pun pakai jugak yang ni walaupun dia bukan kitten, sebab leher dia kecik, haha. Harga? RM12 jeeeee.. Tak ke murah melampau? RM12 tidak termasuk postage ye. Ini harga promosi. Sape lambat beli, nanti harga collar tu jadi RM21. Hahahahaha tipu je, Oh, collar untuk kucing dewasa coming soon. Stay tune.

Owner Ribbontales.com ni namanya Eny. Ala, yang adopt Mamoru tu. Tapi Mamoru dah meninggal dunia. Sobs sobs.. Lalu dia sekarang ada kucing baru yang sebijik macam Mamoru..

Mempersembahkan….

177010_10150966140906112_917293287_o

 Mushtashhhhh…!!

Hahahaha.. style tak nama dia? Oh lupa nak cakap, dekat Ribbontales.com dia belum update lagi cats’ collars ni. So kalau berminat nak beli, bolehlah berhubung terus dengan Eny dekat Facebook, cari nama Siti Nur Aini. Cakap la ko readers izyahya.com, insya Allah tetap tak ada diskaun. Hahahahahahahahahaha. Macam bagus je nak suruh orang mention nama blog dia ye dak?? Hahahaha

318278_10150945529146112_1266751867_n

Mushtash comel terpaksa jadi model collar, hahaha

Comments

comments

24 thoughts on “Cute Collar For Kittens”

  1. lindaNo Gravatar says:

    halo awok yg tukang promot, belakang loket tu buleh letak nama jebon2 tu plus fon number ai tak??? takyah la i beli pet ID lagi. Gituuu

    1. Iz YahyaNo Gravatar says:

      Haritu dia memang plan nak buat, tapi dia takut takde org nak beli. Sbb benda tu kena beli bulk. Tapi yang aku letak ni mmg definitely takleh letak nama. Hehe

      1. lindaNo Gravatar says:

        alorrr, kat belakang ni kosong ler ni… kalo ada tulih2 lagi mahai ye idok? kalo beli loket je takleh eh??? hakhak, banyak tanya kan? takpe aku cekidaut FB dia

        1. Iz YahyaNo Gravatar says:

          Boleh je nak beli loket je, suruh dia attach sekali penyangkut tu. Kang payah lak ko nak masukkan kat collar kau. Aku pun buat gitu sbb kucing aku yg besor2 ni tak muat size kitten, hehe. So aku pakaikan loket je

  2. Kak aidahNo Gravatar says:

    Wahhh! Sangat glemer itu aksesori. Memang betul Iz, collar kitten ni payah sikit nak jumpa. Kalau ada pun tak cantik. Nanti akak bagi tahu si Farah. Mana tahu dia nak belikan utk minah kaktus dan puteri peah ni. Raya nak dekat dah ni.
    Akak suka lah tengok mushtash tu. Macam kucing yang warak je sebab ada janggut sejemput bawah dagu tu. Hihihi.

    1. Iz YahyaNo Gravatar says:

      Yela kak. Kesian la Puteri Peah dengan Minah Kaktus tu nak gak melawa time raya nanti, hehe. Tetamu datang nanti bolehlah angkat dagu tunjuk rantai baru, hahahahaha. Tu la Mushtash ni ada janggut sejemput, kelakar kan. Tapi janggut senget. Salah perkiraan masa bela janggut dulu agaknye haha

  3. Kak aidahNo Gravatar says:

    Iz, tetiba je akak tak leh publish komen iz yang terbaru tu. Pelik betul.
    Pasal camana akak train Milo tu kan, dia mmg dari kecik dah tidur sebelah akak. Akak ni suka sgt massage tapak kaki dia sampai terlelap. Dia pun sama jugak, berkeruh2 lagi kalau akak massage tu. Hihihi. Pastu bila dah besar sikit akak belikan bakul dgn kusyen empuk kat IKEA. Dulu Ikea mmg ada jual kucing punya barang ni. Mcm2 stail tmpt tidur ada. Tapi sekarang ni dah tak ada.
    Nak bagi bakul tu sebelah akak betul2, akak letaklah meja atau ottoman kat sebelah katil ni. Lepas tu letak bakul tu. Bila nak tidur, cambiasalah, ulit tapak kaki dia. Cam tu lah dia sampai dah tua veteran ni. Masih lagi cari akak utk massage tapak kaki. Dia ingat akak ni minah siam yang keje rumah urut agaknya. Kurang asam betul. Kahkahkah.

    1. Iz YahyaNo Gravatar says:

      Ohh.. patut la tgk komen saya takde kat blog akak. Ingatkan akak delete. LOL.

      Tu la saya cuba nak alih tempat tidur si Hachiko ni. Skrg tgh mencari sofa bed resaksa macam Milo punya tu kat dia. Sebab dia ni tidur terkangkang kak. Besar sungguh space tidur dia. Pastu husband cakap, saya dan Hachiko, sama-sama tidur lasak. Kadang-kadang kaki saya kat atas badan dia. Kadang-kadang kaki Hachiko dekat muka saya. Sedap sangat buat muka kita jadi alas kaki dia. Hahaha. Husband saya risau saya tersepak Hachiko masa tgh tidur. Hehe.

      Nanti nak cuba la buat style macam akak didik si Milo. Kot la berjaya kan. Hehehe.

  4. azNo Gravatar says:

    cute giler collar ni. haruslah ai beli. adik2 ai sume anak dara sunti. sgt seswaiiii. ;D

    1. Iz YahyaNo Gravatar says:

      Hehehe.. boleh la beli nanti 🙂 Memang comel kalau kitten pakai

  5. sushiNo Gravatar says:

    SMTI~

    Haha..nice info..masalahnya si memei tu kalo letak collar kt leher dia,dia akan jadi macam kucing kena rogol..siap berlari satu rumah and leher terteleng-teleng carik bunti loceng kecik or anda kt leher dia tu..sampai nak tercekik kot budak tu..wat haisan ae collar2 yg ada tu..huhuhu

    psst sifu…ade cara camne nak bagi dia biasa paai collar tak?ahaha

    1. Iz YahyaNo Gravatar says:

      Hahaha. Tu perkara biasa kalau dia first time pakai collar. Dulu masa kekenit ni mula pakai collar time kecik dulu, siap tersangkut collar kat rahang sbb nak gigit collar tu, konon nak bukak collar tu la. last2 tersangkut kat rahang hahaha. Minggu pertama pakai collar tu, pakaikan ketat sikit, biar boleh masuk 1 jari je. Biarkan dia tergolek ke, terteleng ke.. Sbb benda baru bagi dia kan. InsyaAllah after few days, dia biasa. Lepas 1 minggu, longgarkan sikit collar dia. Biar boleh masuk 2 jari pulak. Selalu perhatikan dia. Kalau dia masih lagi terteleng-teleng tu, ketatkan semula. Kalau dia dah ok, biarkan. Few days after that, longgarkan lagi sampai boleh masuk 3 jari.

      Bila dia dah biasa dengan collar tu, selalu check leher dia. Collar tu mesti boleh masuk 3 jari supaya tak halang pembesaran kat bahagian leher dia. Sepatutnya dalam masa seminggu lebih, kucing tu akan familiar pakai collar. Then lepas tu nak pakai loceng besar ke, nak pakai pet ID ke, memang dah takde masalah 🙂

      1. sushiNo Gravatar says:

        waahhhh bestnye info..balik ni nak try mnggunakan collar tu dari sia-sia..hehe..die memang terlentang x ingat kalo di pakaikan collar tu…terlingkup..tergolek…mcam2 pesen sampai tercekik kt rahang la..mulut xleh ttup..takut sangat dia dengan collar..hsihhh

  6. sushiNo Gravatar says:

    apasal aku rasa typo aku kat atas ni macam melampu2 sangat??maaf TT..hahahA..

    *bunti = bunyi
    * anda =benda
    * haisan = hiasan
    * ae = aje
    * paai = pakai

    sekiannnnnnnn! haha

    1. Iz YahyaNo Gravatar says:

      Hahaha.. nasib baik ko bagitahu. Kalau tidak, payah jugak nak memahamkannya. Tapi SMTI tu apa?

      1. sushiNo Gravatar says:

        hahahahahha…

        SMTI = Saya Membaca Tampalan Ini

        ahahaha

  7. topoNo Gravatar says:

    nanti jangan lupa mintak kat eny sample review percuma hahahahaha

    1. Iz YahyaNo Gravatar says:

      memang dah ada dah pun 7 pasang haaaa… hahahaha

  8. RizqinNo Gravatar says:

    Apa nama fb dia? tak jumpalah,nak jugak collar macam tu 🙁

    1. Iz YahyaNo Gravatar says:

      cari Siti Nur Aini

  9. ila malekNo Gravatar says:

    nak order laa…. mcm mana eh?? xjumpa website nya ~~ kalau button2 tu xley buat nama ke ?

    1. Iz YahyaNo Gravatar says:

      Sorry, dia dah tak buat dah kitten collar ni. Cuba tengok di http://www.facebook.com/IzzyPets kat situ ada banyak jual collar for kittens 🙂

  10. YungkookNo Gravatar says:

    Mcm mne nak beli?
    Boleh costum sendiri ke?
    Pm facebook : yungkook kpoperz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

Bella And BabiesBella And Babies

Aku yang dulu, bukanlah yang sekarang, hey!  Dulu ditendang, sekarang ku disayang, hey! Dulu dulu dulu ku menderita..  Sekarang aku bahagiaaaaa… Hahahahahahaha.. sedap tak lagu kita nyanyi? Ni Bella ni..