Sookies

B10 Jalan Teluk Baharu 5, Tg Lumpur, 26060 Kuantan Pahang

Tuesday - Sunday

10am - 7:45pm

Calendar Girls

Assalamualaikum!

Haritu aku suka suka je hantar gambar kekenit ni untuk pemilihan Kalendar Dunia Kucing 2014. Tak disangka-sangka la pulak, Sookie, Hime dan Aoi shortlisted untuk pemilihan ke Top 24. Hehehe..

Maka dengan itu, Sookie, Hime dan Aoi nak meminta jasa baik kakak kakak, auntie, uncle, abang semua yang masih belum vote untuk diorang ni supaya klik LIKE pada gambar mereka kui kui.. Bukan apa, depa ni semangat nak merasa jadik calendar girl. HAHAHAHA…

Anyway, kalau pun terpilih dalam Top 24, nanti para admin Dunia Kucing akan tapis lagi sampai la dapat 12 finalis je. Tapi tulah, kakak cuba tunaikan impian mereka ni untuk jadi calendar girl. Hehehe.. So bagi mereka yang masih belum vote, hopefully dapat lah bantu dengan mengklik LIKE pada setiap gambar mereka bertiga yang terpilih ni hihi..

 

 

 

 

Dah klik LIKE? Klik terus je kat gambar atas ni. hehe.. okey Ini ialah Sookie. Pada mereka yang baru lagi baca blog ni, kalau nak tahu, Sookie ni suka mandi dan kini sedang dalam projek diet yang dah bertahun tak pernah berjaya.

sookie mandi 1

Ni cerita Sookie yang suka mandi. Seronok kalau mandikan dia ni sebab tak payah struggle hahahaha..

Sookie ni tak banyak ragam. Mudah sangat menjaga dia. Baik budaknya. Yang penting makan cukup, tidur cukup. Hehe.. Sookie ni dah lama bercita-cita nak diet. Sampai sekarang masih berusaha. Kalau dia diet sikit pun masa bulan puasa. Ni cerita Diari Ramadhan Sookie. Diari tahun lepas punya. Sebab tahun ni dia puasa tak habis. LoLoLoL… Betul. Tahun ni dia dengan Jerry dedua puasa yang yok.

 

 

 

 

Ini pulak Aoi. Dah click LIKE kat gambar Aoi? hik hik.. Aoi ni Diva of the House. Bukan dibuat-buat, tapi memang perangai semulajadi dia macam tu. Memang dari kecik. Tak suka berkongsi kasih sayang. Dia feeling cantik sengsorang. Hehe..

Pada yang masih ingat, Aoi tak suka ada meow lain kat rumah. Tapi dia cuma boleh terima Kiko. Kiko yang paling dia sayang, dan dia mesra dengan Kiko walaupun dalam jangkamasa pendek. Teringat kisah Aoi mencari harta karun dengan Kiko.

Haa.. Ni pulak ialah kisah Aoi menyambut besday party dengan kehadiran boyfriend beliau, Kiko tu lah. Tapi Kiko dah pergi tinggalkan kami buat selama-lamanya pada 9 February 2013. Isk sedih pulak 🙁  Tetiap kali baca entry tu mesti menangis. Padahal dah beratus kali kot baca 🙁

bday aoi

 

 

 

 

Haa.. Budak omey ni namanya Hime. Hehehehhe… Haa dah click LIKE dah? Hime ni paling manja tapi panas baran boleh tahan la jugak, hahaha.. Ni ialah sejarah hidup Hime dari zaman dia dijumpai kat dalam longkang sampai la jadi princess macam sekarang Smile

IMG_20120616_183933

Cleopatra sangat bila dah besar, hik hik

hime

Hime ni nampak je suci bersih tapi nakal boleh tahan. Dia ni ada history dua kali panjat pokok, lepas tu tak reti turun. First time dia panjat pokok, sampai ke malam tak reti reti jugak nak turun.

Second time panjat pokok, ha, ni cerita dia.. eh chop, tapi dah click LIKE ke belum? Wahahaha.. saiko giler. Ha ni cerita Hime panjat pokok.

hime2

naughty!!

Okeylah, Sookie, Aoi dan Hime mengucapkan ribuan terima kasih kepada mereka yang telah membantu memberi semangat dan galakan kepada mereka bertiga ni dalam cita-cita mengejar impian untuk menjadi calendar girl heheheh. Okey sekarang masa untuk klik LIKE pada setiap satu gambar mereka ni (kalau anda masih belum vote!, haha)

Selamat berhujung minggu!!

Ehhh chop lagi sekali. Kalau la kan, kalau korang tak dapat klik LIKE direct pada gambar-gambar 3 calendar girls ni, korang boleh la click link ni, kemudian klik LIKE pada gambar tu.

Untuk gambar Sookie:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=621527074556079&set=a.621512394557547.1073741857.150240361684755&type=1&theater&notif_t=photo_reply

Untuk gambar Hime:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=621527041222749&set=a.621512394557547.1073741857.150240361684755&type=1&theater&notif_t=photo_reply

Gambar Hime ni special tau sebab awan atas kepala dia tu bentuk LOVE 🙂 Tengok bebetul, hehehe..

Untuk gambar Aoi:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=621527001222753&set=a.621512394557547.1073741857.150240361684755&type=1&theater

Wokeh, kali ni baru bebetul ucapan selamat berhujung minggu, hehe..

Comments

comments

6 thoughts on “Calendar Girls”

Comments are closed.

Related Post

Jerry MerryJerry Merry

Selamat hari Isnin 🙂 Abang dengar biasanya kalo hari Isnin ni, ramai orang malas nak bekerja, malas nak gi sekolah, malas nak gi kelas. Betul ke? Ermm.. abang manalah tahu

KesayanganKesayangan

Kami ada 4 ekor kucing. Lilo, Ichii, A-oi dan Sookie Stackhouse. Tiga yang di depan tu, bukan aku yang bagi nama, sebab tu namanya pendek-pendek je. Kalau aku yang bagi

Kitty CastleKitty Castle

Adik-adik kucing aku, memang tak tidur serumah dengan kami.. Sebab diorang pandai berdikari, duduk menyewa kat rumah sendiri. Eheheh.. tipu je.. takkan la menyewa. Imagine kalau kucing duduk rumah sewa.