Muez Sayang

Comments

comments

45 comments on Muez Sayang

  1. bettyNo Gravatar
    November 8, 2013 at 1:55 pm

    Hi Muez. Jaga diri baik-baik. Jaga kedai kakak baik-baik.

    Kak Iz, semoga hidupmu sentiasa diberkati.

    Mixed feeling sangat baca cerita si Muez ni

    • Iz YahyaNo Gravatar
      November 8, 2013 at 2:00 pm

      Thanks Betty.. Muez memang good boy.. cuma dia masih di peringkat awal, bagi dia main pun pada waktu tertentu je sebab nak bagi dia kenal dengan tempat. Maklum la mata tak nampak, kadang dia main redah je.. hehe

  2. tfaNo Gravatar
    November 8, 2013 at 2:07 pm

    *kesat air mata*

    sedihnya baca cerita iz.. semoga Muez membesar dengan sihat dan gemok mcm abang jerry..

    jaga kedai kakak elok2!

    • Iz YahyaNo Gravatar
      November 8, 2013 at 2:14 pm

      Muez cakap tengkiu kakak tfa.. Muez kecik lagi tak boleh jaga kedai lagi hik hik.. Tunggu jadi giant macam abang jerry dulu :p

  3. adlinaNo Gravatar
    November 8, 2013 at 2:39 pm

    comeylnyaaaaaa diaaaa…. org yg buang dia ni yang buta…buta hati..buta akal..buta iman…

    buta mata takpe janji hati n akal tak buta.. alhamdulillah…setiap kejadian ALLAH ada hikmahnya.. mungkin ini cara ALLAH nak uji dia dan awk dan bagi rezeki yang lebih baik pd awk.. 🙂 termenangis baca post ni.. 🙂 take care lil boy.. semoga lebih mengkayakn jiwa manusia dgn kasih syg dan perikemanusiaan yang makin hari makin luput.. :'( sy tak pernah beli kucing tapi sy bela sahaja apa yg ada.. 🙂 semua org bagi.. bagi sy semua kucing ni long hair short hair kampung ke bandar ke obersea ke sama je comeylnya.. 🙂 semua bunyi meow n purr sama je.. so semua deserve kasih syg dan pembelaan yg sama.. 🙂 insyALLAH

    tgk anjing terbiar pon menitik air mata kadang2 tu.. haish..hati tisu.. ehhehe pls keep on updating ttg muez ni ye.. suka baca..

    baca post ni membuatkn sy nk berblogging semula..dah lama tinggalkan blog..ehehhe

    • Iz YahyaNo Gravatar
      November 16, 2013 at 12:49 am

      kan.. kesian Muez.. takpelah yang penting dia sihat. Walaupun dia tak nampak, tapi aktifnya bukan main lagi macamkan nampak aje hehehe.. insya Allah kalau ada masa, akan update lagi pasal Muez ni 🙂

  4. nadieyatul akmalNo Gravatar
    November 8, 2013 at 2:45 pm

    Salam akak… terharu baca…sedih pun ada..
    hiii muez, cian muez, x pe pas ni, muez dah ada kakak, kat kedai boleh kawan dgn kakak bella belon n abg jerry badak eheheh… dah besar cket mintak keje ngan kakak sookie…
    Akak…setuju dgn akak pasal spay n neuter… kawan baik sy sndiri pun menentang spay n neuter.. sangat payah nak berhujah dengan dia , wpun 2 kucing sy dah spay n 1 neuter, susahh ok nak btekak dengan dia, x paham2.. tapi ape yg sy tau dia hanya suke kucing comel2 je, kucing kg memang dia xlayan.. upload pic pun slalu yg parsi, yg kg x da nya..
    Kucing2 sy lg la dia x pndang akak, sbb 3 ekor kucing jalanan, sekor je adopt dr fb…
    Eheh pnjang pulak…

    • Iz YahyaNo Gravatar
      November 16, 2013 at 12:45 am

      Wsalam.. tu la.. tunggu dia besar sikit dah kenal selok belok kedai, baru boleh bagi dia free roaming. Lagipun dia belum start vaksin lagi. Tu la, susah juga nak educate org pasal spay neuter ni especially yang pesen jaga kucing suka-suka je

  5. hayati ghazaliNo Gravatar
    November 8, 2013 at 3:27 pm

    Terharu baca…terima kasih Iz sbb sudi jaga anak kucing cacat ni…saya mmg geram klu kita suggest mandulkan kucing pastu diorang kata kesian sbb kucing pun ada perasaan, tp sampai hati pulak nak buang kucing kan…mencikkkk

    Moga Allah sentiasa melimpahkan rezeki buat Iz sekeluarga… Amin>>. 🙂

    • Iz YahyaNo Gravatar
      November 15, 2013 at 9:34 pm

      insya Allah.. tu la bila sampai bab mandulkan kucing, kemain pandai lak dosa la, takde perasaan la.. padahal buang kucing tu apa kurangnya. Siap menambah dosa dengan orang yang jumpa tu lagi..

  6. dilsNo Gravatar
    November 8, 2013 at 3:27 pm

    alalala. Sian Muez. Nanti kena upload video die main-main pulak Iz. I think give la dalam few months lagi, Muez ni akan sangat tampak handsome bergaya. Meh cari pirate eye patch untuk die

    • Iz YahyaNo Gravatar
      November 15, 2013 at 9:33 pm

      Ha ah nanti nak amik video, tapi dia ni main macam rocket okey, tak sempat nak kejar amik video hahaha..

  7. cikCTNo Gravatar
    November 8, 2013 at 3:27 pm

    Tahniah kakak berjaya adapt muez!

    Semoga muez dan rakan2 yg lain membawa cahaya rezeki utk kakak sekeluarga 🙂

    • Iz YahyaNo Gravatar
      November 15, 2013 at 9:32 pm

      Insya Allah.. terima kasih awak 🙂

  8. Azrin ZakiNo Gravatar
    November 8, 2013 at 3:38 pm

    Siannya. Bagi sye, kucing yang kurang upaya lah yang paling spesel, betul tak kak iz?

    • Iz YahyaNo Gravatar
      November 15, 2013 at 9:31 pm

      betul.. special dalam bentuk lain 🙂

  9. lindaNo Gravatar
    November 8, 2013 at 3:47 pm

    Hi Muezzz… Rezeki awak dpt kakak iz ngn abg long… Tq korang jaga dia dgn penuh kasih sayang…

    • Iz YahyaNo Gravatar
      November 15, 2013 at 9:31 pm

      Muez cakap tq auntie Linda.. nanti datang Kuantan jangan lupa peluk kitaaa.. hehehe

    • Iz YahyaNo Gravatar
      November 15, 2013 at 9:31 pm

      Insya Allah kak 🙂 Terima kasih

  10. ilaNo Gravatar
    November 8, 2013 at 6:36 pm

    Good boy muez..nangis akak baca kisah awak.awaklah pembuka rezeki kakak sebenarnya.

    • Iz YahyaNo Gravatar
      November 15, 2013 at 9:30 pm

      Tu lah dok cakap, Muez bawa rezeki yang kita tak nampak 🙂

  11. groundblendedNo Gravatar
    November 10, 2013 at 4:52 am

    Sedihnye tgk keadaan muez.. tak sangka sampai buta. Muez ni kalo jaga cantik ni. Cam anak LJ si oreo tu.. zorro sgt.. Hope muez sentiasa sehat dan doakan kakak selalu ye.. iz, mata muez mmg dah takan sembuh ke?

    Kite suka sgt kucing. Tingin sgt nak bela. Tapi mengenangkan kite kje shift and salu tade kat umah, tak sampai hati nak bela. Takut jatuh berdosa plak..

    Kite tatau nak cakap camne iz. Tq sbb slalu jadi penyelamat haiwan kesayangan nabi ni. Semoga Allah membalas jasa baik iz.

    • Iz YahyaNo Gravatar
      November 15, 2013 at 9:30 pm

      Ha’ah si Oreo tu champion sangat, dah besar dah. si Muez ni serupa Oreo kan? Hehehe.. Belum bawak dia check-up lagi. Tapi kalau ada chance, harapnya sebelah kiri tu boleh la nampak. Yang kanan memang konfem buta..

  12. yanaNo Gravatar
    November 10, 2013 at 8:26 am

    sis iz, sy pun ada jugak kucing buta. cikte namanye, masa kitorg 1st bela kucing dulu, skt mata teruk, tp masa tu tak pndai lagi nak jaga kucing. alhamdulillah cikte berjaya membesar dgn gendutnye, so skrg dah berumur 7 tahun. kelebihan dia, dia akan teman mak saya pegi solat kat surau, bile terawikh atau solat maghrib isya’ and then tunggu mak saya kat surau tu sampai mak siap solat pastu balik sama2. mak risau jugak takut kena langgar ke apa, tp alhamdulillah cikte ok je. kdg2 buta mata tp tak semestinya buta hati kan? so, all the best ntk sis and family, kdg2 nak jumpa org yg betul2 syg kucing sgt susah..kalau ada pun selalunye mesti org pelik..knp kita jaga kucing beriya sgt. 🙂

    • Iz YahyaNo Gravatar
      November 15, 2013 at 9:29 pm

      Wow pandainya dia teman gi surau siap teman balik, aduhai memang pandai betul amik hati. Betul cakap awak. Mata buta takpe, jangan buta hati 🙂 Kimsalam kucing awak yang cerdik tu ya

  13. Nina n JerryNo Gravatar
    November 10, 2013 at 7:53 pm

    kuatkan semangat muezzzzz

    • Iz YahyaNo Gravatar
      November 15, 2013 at 9:27 pm

      Insya Allah. Muez memang kuat! hehehe

  14. EnaNo Gravatar
    November 10, 2013 at 8:58 pm

    Kucing yang PANDAI ! Manusia mana la yang BODOH buang anak kucing yg masih perlukan ibu nie.? Dulu2 pun selalu org buang / tinggalkan kucing dekat umah akak sbb umah akak banyak kucing..huh..~ Igt umah kite nie pusat kucing ke.. petshop pun dorg wat cm nie..ambil jalan mudah je.. Alhamdulillah Muez dipertemukan dengan insan mulia macam Iz.. Semoga Muez membesar dengan sihat & gembira ! Semoga bertambah rezeki Iz.. >_^

    • Iz YahyaNo Gravatar
      November 15, 2013 at 9:27 pm

      ye kak, kesian sangat dia. Kalau dia tak sakit mata haritu, memang saya tumpangkan kat Bella. Sebab kecikkkk sangat. Saya pantang betul orang amik kesempatan ni. Dia pikir senang dia jeeee.. insya Allah saya jaga Muez baik-baik kak.

  15. ikakentangNo Gravatar
    November 11, 2013 at 5:56 pm

    muez ensem . . . semoga muez membesar dengan sihat , , mengalir air mata bace cerita muez . .<3

    • Iz YahyaNo Gravatar
      November 15, 2013 at 9:24 pm

      Hehehe.. insya Allah.. Muez cakap terima kasih kakak Ika 🙂

  16. chicsinredNo Gravatar
    November 11, 2013 at 10:45 pm

    Bergeang kejap mata bila baca. Tapi in the end, nasib Muez sangat baik sebab dapat tuan yang sayang kucing and jaga gila babi. Lepas tu untug gila, tojey petshop pulak tu. Ambik kau!

    • Iz YahyaNo Gravatar
      November 15, 2013 at 9:24 pm

      Hahahaha.. yela untung untung pun, kesian kat dia sebab jadi mangsa kebodohan orang lain. Kalau cepat bawak gi klinik masa sakit tu kan tak payah jadi buta 🙁 Sian dia kan. Tapi kalau time main tu tak macam kucing buta langsung! Kemain aktif

  17. fiaNo Gravatar
    November 14, 2013 at 10:20 am

    cepat besar yer muezz cyg. mummy doakan.. tot ngan tommy pon doakan muezz.. mleleh air mata mummy bace cerita kakak

    • Iz YahyaNo Gravatar
      November 15, 2013 at 9:19 pm

      Insya Allah. So far dia ni takde masalah pemakanan. Makan selera, kuih muih pun elok solid sangat 🙂 Insya Allah membesar dengan sihat

  18. AujinzNo Gravatar
    November 16, 2013 at 11:06 am

    sedapnya nama dia Muez… takpe, dah beso nanti mesti dia jadi budak special punya.. hue hue hue

  19. mama kittyNo Gravatar
    November 19, 2013 at 4:06 pm

    salam izz,

    alice yg kucing pon cerdik…. sanggup tido atas lantai utk guard si muez supaya selamat x diganggu…

    • Iz YahyaNo Gravatar
      January 17, 2014 at 2:13 am

      W’salam.. tu la, Alice tu selalunya ngan kucing lain kemain samseng.. dengan Muez dia okey pulak hehehe..

  20. FoureeNo Gravatar
    November 25, 2013 at 1:59 pm

    Saya baca serasa airmata mau jatuh saja…. Anda mempunyai kelapangan hati yang jarang orang miliki apalagi pada jaman sekarang. Semoga Muez sehat selalu dan Allah yang membalas kebaikan anda… Salam….

    • Iz YahyaNo Gravatar
      November 26, 2013 at 12:54 am

      Terima kasih dari Muez dan kami. Insya Allah kami akan jaga Muez sebaik mungkin 🙂

  21. ZaphNo Gravatar
    November 27, 2013 at 2:23 pm

    alahai comelnya Muez ni.. eh hensem.. Moga Muez sihat selalu ya sayang.. thanks Iz moga Allah murah kan rezeki Iz dan keluarga selalu. Muez, sayang Na yang kat rumah nama nya Mu’ezza, dia kirim salam. 🙂

  22. nazriNo Gravatar
    December 30, 2013 at 4:02 pm

    salam kak…mana mau cari corbell goat milk…merata cari kt klang ni.,.abis.:-(

    • Iz YahyaNo Gravatar
      January 17, 2014 at 1:47 am

      Wsalam.. kami ada jual Corbell Goat Milk. Boleh order melalui FB Sookie’s Store atau whatsapp saya 0129379037 ya 🙂

  23. leoness_79No Gravatar
    February 2, 2014 at 5:30 pm

    salam. terharu baca post u. u give me strength to keep fostering the 4 kittens i just found. Thank you!