DIY Pet Bed – Testimoni Pengguna

Comments

comments

23 comments on DIY Pet Bed – Testimoni Pengguna

  1. lindaNo Gravatar
    July 31, 2012 at 2:34 pm

    Salam,

    Dalam tilam tu ada letak apa? Kapas?

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      July 31, 2012 at 2:35 pm

      Dalam tilam tu fibre. Kalau kapas or kekabu pun boleh juga tapi beratlah. Yang ni ringan je. macam comforter tu tapi aku mampatkan lagi supaya sedap sikit πŸ™‚

      Reply
  2. Kak AidahNo Gravatar
    July 31, 2012 at 2:48 pm

    Wah! Kelasss tau Iz. Yang kedua tu nampak lebih empuklah. Mungkin sebab belum dirasmikan oleh sape2 kot. Ini akak cadangkan bagi pada mak mok Sookie tu. Sian dia tidur bawah.
    Si Hachiko tu masih tidur dgn Iz atas katil ke, sejak ada tilam ni? Memang manja tul Hachiko tu. Kalau dekat mahu je akak pinjam bawak tidur kejap. Hihihi.

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      July 31, 2012 at 3:02 pm

      Memang dah banyak kali ckp dgn husband, nak asingkan tidur dia. Tapi sumpah tak sampai hati kak. Sebab dia bila malam, macam baby sungguh. Manja yarabbi. Tak sampai hati nak alih dia πŸ™

      Yang kedua tu dah letak dalam cage, sebab terkecik. Memang saya letak fiber banyak dalam tilam kedua tu. Sebab dah tahu kan. Kalau si mok tu, kena buat besar lagi dari Hachiko punya kot. Tapi Sookie tak tido lasak. Saya ni masih sayu mengenangkan nasib malang Moli yang di-ignore Milo πŸ™

      Reply
  3. k roziNo Gravatar
    July 31, 2012 at 2:53 pm

    Iz….akak nak tempah boleh ? utk Abg Brown i….tp dia tu beso….kicik sikit dr Milo…bole la…..eh?

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      July 31, 2012 at 2:58 pm

      OMG hahahaha.. serius ke kak? Haha tersipu-sipu pula saya bila ada orang tetibe order ni, kih kih. Abang Brown berapa kg? (cam hebat nau boleh agak berapa beso nak buat based on berat badan, hahahahaha)

      Reply
      • k roziNo Gravatar
        July 31, 2012 at 3:14 pm

        akak rasa dia lebih dr 5kg….klu tido sebelah akak ….klu dia menjalar mcm Hachiko tu harus dari ketiak sampai betis akak….akak 157cm ….tp kedebaban dia tu adusss…..kene besar n lebar la…..hahahahah…..kang balik akak ukur kan ukur lilit badak akak ni…serious giler ni Iz…..mmg jeles tgk testimoni tu

        Reply
        • Iz YahyaNo Gravatar
          July 31, 2012 at 3:21 pm

          Haha ok kak, nanti balik ukur. Takpun akak bagitahu saya, size yang akak nak. Panjang x lebar πŸ™‚ Tapi tak dapek la segera ye kak, sebab bulan posa ni agak sibuk sikit.

          Reply
  4. k roziNo Gravatar
    July 31, 2012 at 3:27 pm

    ok2…..eh tak pe ..no hurry. Take ur time….no worries….nanti ongkosnya btau akak eh……pm no acct kat FB….hihii bole citer kat Brown badak…..sure yg lain jeles…..tak pe satu2 dulu…sbb Brown je yg ngikut akak sepanjang masa akak di rumah…..

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      July 31, 2012 at 3:28 pm

      beres kak. Nanti akak bagi ukuran yang akak nak ye. Takpe, test dulu.. Nanti sok kalau berkenan, boleh order lagi hahahahahaha

      Reply
  5. hayati ghazaliNo Gravatar
    July 31, 2012 at 4:11 pm

    Iz, kalau dekat nak je order 10 tilam kat awak…hehehe…anyway tahniah kerana berjaya menjahit (pada saya menjahit sgt la susah). Satu lagi nak tanya, Iz kalau tido tu, tak ke terhimpit si Hachiko? Ye lah..kdg2 masa tido mana la sedor beralih kiri/kanan kan.

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      July 31, 2012 at 4:15 pm

      hahah tq tq. Masa buat tilam first tu, berselerak tempat menjahit tu. Jahit salah la, benang sangkut la. Tak cukup fiber la. Byk gila dugaan, nasib baik siap juga haha. Masa dia kecik, risau juga terhimpit. Masa tu kami laki bini tidur pun berjaga-jaga. Kekejap tengok dia. Takut la entah2 dah bawah bontot ke, bawah katil ke. Haha. Tp bila dia dah besar, pandai dah dia melawan tokey. Dia pulak yg tidur letak kaki kat muka kita. Kemain lasak. Hachiko badan boleh tahan besar, setakat ni tak pernah terhimpit dia, hehe.

      Reply
  6. IkinNo Gravatar
    July 31, 2012 at 4:47 pm

    Wahhh.. Perniagaan makin maju ni!!! Hebatnyeeee…

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      July 31, 2012 at 4:49 pm

      hahaha perniagaan la sangat kan, haha. lawak pulak rasanya

      Reply
  7. AlmirazNo Gravatar
    August 1, 2012 at 10:02 am

    Yay perniagaan semakin majuuuuu….amboi Hachiko tido sampai ngangkang2….mmg terbukti best la tilam DIY u ni…heheeh

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      August 2, 2012 at 2:13 pm

      hahaha thanks Oleen.. mana tahu lepas ni i boleh berjinak-jinak buat tilam baby pulak kan hahahahahahaa

      Reply
  8. sushiNo Gravatar
    August 2, 2012 at 2:28 pm

    nak order gak..xkira2!

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      August 2, 2012 at 2:37 pm

      Hahahaha betui ka? Main-mainkan perasaan orang, berdosa tau hahaha

      Reply
      • sushiNo Gravatar
        August 2, 2012 at 4:34 pm

        hahaha..ni takde main-mainkan perasaan la you..confirm..berapa harga?kalau boleh nak 2 pcs..satu utk letak kat adik2 memei dalam cage tu dengan satu utk memei nye size..bape erk?

        Reply
        • Iz YahyaNo Gravatar
          August 2, 2012 at 4:44 pm

          Hahaha thank you.. I akan buat based on you punya ukuran. U bagi ukuran panjang x lebar yang u nak. Then bagitahu nak warna apa. Nak pilih fabric susah la sikit, so i will choose for you, tapi ikut warna yang you nak. Boleh? Tapiiiii.. tak sure siap bila sbb paham2 la bulan puasa ni kan, hahaha.

          Reply
          • sushiNo Gravatar
            August 2, 2012 at 5:00 pm

            haha..okeh jerk..tak kisah bile siap..dah siap just bagitau..malam ni i bagi ukuran nye lah ye..nanti i DM dalam tweeter yepp..okeh fabric pon x kish macam mana tapi warna utk memei i kisah sket..heheh..warna i nak pink color and yg bebudak tu sebab dorang nakal suka sepahkan pasir so i nak warna gelap sket..warna biru tua ke,merah ke gelap ke..xkisah la apa2 asalkan dark color..hehe boleh?nanti bagitahu je harga berapa and nak deposit ke apa bagitahu ye..thanks beb..

  9. sushiNo Gravatar
    August 2, 2012 at 2:30 pm

    hahaha.. πŸ˜›

    Reply
  10. InaNo Gravatar
    January 3, 2013 at 2:45 pm

    Saya pun nak bg testimoni. memang best tilam tu empok bukan main. kucing saya si BB tu tidoq takmo bangun. Kalo boleh satu hari dia nak tidoq atas tilam tu. skrg dia dah tak tidoq atas kusyen or sofa dah. Lega! ;p

    Reply

Leave a reply