Sayangkan Kucing, Tinggal Tinggalkan..

Comments

comments

11 comments on Sayangkan Kucing, Tinggal Tinggalkan..

  1. k roziNo Gravatar
    August 2, 2012 at 2:23 pm

    akak pun dh book….tp akak antar utk 5 ekor je, Che Lat, Bubu, Noni , Pod Pod n Simpul….Brown n Lily bwk balik kg….hehehe…..Simpul nak kene neuter sekali…..so cer kira berapa lah terbang rm ku…..antar pun for a week. Tak pela demi cinta hati ku…..sian kat they all…..akak susah nak share klu bole pun Che Lat n Bubu, sbb they are sisters…Che Lat tak suka Noni n Nini tak bole 1 cage dgn sape2…..Simpul nobody likes….hahahha sbb org baru n kuat gerak2 n bising. Simpul ada habit yg suka bertawaf …..

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      August 2, 2012 at 3:18 pm

      Hahah Simpul? Comelnya nama kucing kucing akak, hahaha. Bagus gak Simpul neuter terus boarding. Balik nanti luka pun dah kering. Sian Simpul takde sape suka, hahaha. Yang lain tu seme dah pangkat tinggi, tu yg eksyen tu dengan Simpul. Last year kitorang bayar ada kot RM400 untuk 5 ekor boarding. Takpelah asal diorang selamat, cukup makan, bersih & terjaga, bayo ajolahh.. haha

      Reply
  2. kak aidahNo Gravatar
    August 2, 2012 at 3:07 pm

    Akak hantar boarding bila kami pegi bercuti je. Kalau balik kampung pulak kaedahnya ialah rombongan beramai2. Memula ingat nak anta boarding tapi mak akak kat kg tu rindu sgt dgn peah. Dia tak kasi pun akak anta boarding. Macam cucu dia pulak si peah tu. Hehehe. Atuk milo tu biasa dari kecik ulang alik kl-pd. Dia tu wajib blk kampung sbb nak kutip sewa semua. Maklumlah taiko kat pd tu. Kihkihkih.

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      August 2, 2012 at 3:15 pm

      KL-PD tu kentut pun boleh bau lagi kak, haha. Milo mimpi pun tak habis lagi, tetibe dah sampai umah nenek dah, haha. Saya ni nak balik Ipoh tahun ni, tu pun kang singgah berbuka la, singgah kencing la, entah bape jam nak sampai Ipoh kan. Lagipun kete pun tak muat hahahaha! Carrier boleh muat dua bijik je, Makanya dua ekor je yg muat boleh ikut pun. Kalau nak bawak balik semua, saya kena bawak balik lori 3 tan, hahaha.

      Tahun ni minah kaktus ada chance la kutip duit raya ye kak, hahaha. Eh Peah pun first time jugak la kan?

      Reply
  3. cikgudangNo Gravatar
    August 2, 2012 at 10:21 pm

    slm. sy pon tanye dah boarding aritu. first time ade anak bulus ni. pastu balik mlm tu terpikir2 mcm mn keadaan x tgk bebudak ni 5 hari. last2 decide nk bli cage gabak angkut umah MIL ku. hehe sabar je la mak ye layan cucu2 neh. lg pon bdk2 ni dari KL ke Kota Bharu tdo manjang. ok kot bawak balik raya ni.

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      August 8, 2012 at 4:40 pm

      Jauhnya dari KL nak balik KB. Kalau tidur je takpe la.. kalau kucing saya, takut meroyan je lama sangat dalam kereta haha. Kalau sekor je takpe la, kami kalau nak angkut 6 ekor, memang tak muat kereta ahahaha. Kena beli lori 3 tan dulu

      Reply
  4. azNo Gravatar
    August 6, 2012 at 4:13 pm

    saya mmg prefer hantar boarding kat vet. tapi masalah kat vet di melaka ni, walaupun diorang separatekan dog boarding area dgn cat area, tapi bunyi anjing2 tu menyalak nauzubillah bukan main kuat lagi! saya ada gi tengok tempat boarding weekend haritu, dan nampak kucing2 kat situ semua mcm ketakutan & trauma je sebab anjing2 kat bilik sebelah (yang hanya dipisahkan dgn dinding 3/4) tak henti2 menyalak. saya dengar pun naik takut, apatah lagi kucing2 yang dlm kurungan tu. kesian dorang… 🙁

    so..buat saya pikir 2 kali nak hantar.. bersih tu mmg bersih sangatlah..tapi nak tinggalkan si kenit saya yang bila dengar bunyi tapak kaki pun dah terjaga, hmmm..dilema betul laa… 🙁

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      August 8, 2012 at 4:38 pm

      kat sana takde tempat boarding yang bebetul asingkan kucing dengan anjing ke? Dulu masa saya hantar Ichii & Lilo boarding kat Pet Playground, KL, diorang ada gak boarding untuk anjing, tapi memang bilik lain terus. Bukan asing dengan dinding semata. Tu pun still dengar bunyik anjing sayup sayup menyalak, haha. Try la survey tempat lain. Kesian jugak dah la tiba2 kena boarding, pastu duduk dengan anjing pulak, punya la seram. Kang trauma melanda pulak hehe

      Reply
  5. azNo Gravatar
    August 8, 2012 at 9:38 pm

    Tu laa. Bila saya cakap kat uncle yg jaga tu kenapa tak asingkan betul2 cat area dgn dog area, dia kata no problem lah. Customer takde bising pun pasal tu smlm ni. Heran jugak, takkan xde org komplen? Dan takkan lah vet diorang rasa benda ni ok kot? FYI, vet ni vet yang terkenal & sgt establish kat melaka ni. Tak dinafikan, kawasan boarding diorang tersangatlah bersih. Tapi pasal anjing tu yg setback sket. Frust la. Dah ada tempat ok, masalah lain plak. Haiiih. Tak tenteram jiwa selagi tak setel nak hantar kekenit ni kat mana. 🙁

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      August 9, 2012 at 1:04 pm

      kalau dia asingkan kan bagus. Kalau kucing rumah, memang takut la dengan bunyik anjing. Walau tak nampak depan mata, tapi bunyi pun dah boleh buat tak tenteram kan.. kena berusaha gigih lagi cari boarding centre ni. Ni pun dah suntuk dah ni, takut dah penuh

      Reply
  6. NURFATEHAHNo Gravatar
    January 20, 2014 at 1:51 pm

    Kak Iz, saya baru nak try hantar kucing saya ke boarding tiga hari, tempat baru sebab lebih dekat dengan rumah tapi dia tak provide pasir. Boarding sebelum ni dia sediakan pasir. Agak-agak lepas balik boarding dia akan buat perangai tak, sebab kena berak dan kencing kat suratkhabar je (dalam cage). Risau pulak.

    Reply

Leave a reply