The Babies

Comments

comments

13 comments on The Babies

  1. sushiNo Gravatar
    September 20, 2012 at 12:06 pm

    jelingan mak jemah ni bahaye tau…macam terpaut je dengan si bunny..hehehe..taik lalat menawan tu..nasib lah i baru amik yang 3 ekor tu..kalau tak sohih nak book gak.. =P

    eh drama bersiri mak jemah’s family ni best tau..tak pasal2 jadi peminat setia dah ni..hehe

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      September 21, 2012 at 9:55 am

      Haaa.. jelingan maut kan. Kami pun saspen jugak kalau time nak pegang anak dia, kena jeling gitu. Bukan apa, takut dia sergah. Hahahahaha. Bunny cute woih, bulu banyak. Hehe. Kalau ada kawan-kawan nak kucing & sanggup datang amik kat Kuantan, bagitahu ya, hehehe

      Reply
  2. pepariNo Gravatar
    September 20, 2012 at 1:01 pm

    Amboi Mak Jemah, kena rasuah ayam baru kasi pegang anak ye.. Pandai!!!! Ni nak jadi queen ke ape ni? hehehe..

    Nama tak leh tahan tu.. Ahmad Oreo hehehehe.. Kalau gegel kang tukar je 1st name dia ye? Siti, Nurul, Nor, janji belakang maintain.. Pandai kakak!!!!

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      September 21, 2012 at 9:51 am

      Hahahha ni pun dah tukar dah. Tiba-tiba nampak si Pippo tu rupanya betina. So sekarang jadi Nur Pippo lah nama dia, LOL. Mak Jemah suka makan ayam, so layankan ajelah.. Bagi dia kenyang barulah susu banyak ye tak, hehe

      Reply
  3. AujinzNo Gravatar
    September 20, 2012 at 1:26 pm

    kemain nama depa hang letak.. wakakakaka…misai yang tak habis tue macam Mushtash plak.. XD

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      September 21, 2012 at 9:49 am

      Nama mestilah taknak kalah. Hahaha. Tu la Mushtash janggut tak habis shave, yang ni misai tak habis shave. Boleh la bagi jadi adik beradik. hahaha

      Reply
  4. dilsNo Gravatar
    September 20, 2012 at 1:52 pm

    Mohd miki tu comelllll sungguh. Suke betul dgr bunyi anak kucing miau2. Meriahhh.

    Mak Jemah muka garang sungguh tapi lawa la die. Rupa mcm kucing kena bela

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      September 21, 2012 at 9:47 am

      Mohd Miki tu antara yang paling chubby. Dia dan Nurul Bunny. Kemain bulat. Sebab rajin sondol mak dia, mana tak bulat. Mak Jemah keje dia menjeling je. Serius je muka dia, haha. Tulah Mak Jemah kalo bagi pakai collar, terus jadi cam kucing kitorang haha. since kitorang hari-hari bagi makan, minum air bersih, alhamdulillah dia takde masalah kulit ke, kurap ke.. bersih je dia 🙂

      Reply
  5. Kak AidahNo Gravatar
    September 20, 2012 at 4:07 pm

    Eloklah Iz ambik tu. Kalau tak nanti jadi mat rempit dgn bohsia lagik bila dah besar. Kang Datin Aoi jugak yang malu sebab ada jemaah yang tak senonoh dalam kariah dia. Tak lama lagi nak pilihanraya. Jadi isu pulak kat datin nanti. Hihihi.
    Iz, selalunya yang newborn memang ada bulu2 macam uban tu. Biasanya bila dah besar jadi hitam semuanya. Pastu kan betul ke keturunan abang jem anak2nya ni. Ada jugak yang bulu macam panjang sikit akak tengok. Tapi tang muka tu memang iras abang jem lah. Mak Jemah tak meroyan ke kena duduk dalam cage, iz? Maklumlah hippies kan.

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      September 21, 2012 at 9:45 am

      Datin Aoi mesti la jaga sangat status dia kak. Mesti nak make sure dalam territory dia takde anak-anak luar nikah, bohsia atau bohjan. Tu yang kami kahwinkan je Mak Jemah dengan Abang Jem. Semuanya atas permintaan Datin. Hehe. Ohh memang gitu ye kak. Saya ni takat tengok new born tu biasalah. Tapinya menjaga sendiri, memang nilah first time, hehe. Saya pun konfius jugak dengan anak-anak mak jemah ni, si bunny bulu mcm panjang kan compared to others. Agaknya tah pasal tu kot abang jem merajuk bawak diri. Sebab isterinya main kayu tiga. Hahaha. Eh mak jemah okey sesangat duduk dalam cage. Langsung takde meroyan. Dia tidur & feed anak dia je kak. Cukup masa, makan. Agak dia rasa mcm duk dlm syurga kot, kuih muih pun orang buangkan. Hehe

      Reply
  6. k roziNo Gravatar
    September 21, 2012 at 4:06 pm

    tak bole tahan nama2 si kenit tu…..awak mmg classic la……akak siap citer kat member……pttnya dulu namakan geng2 Brown ni mcm tu….kwn akak ckp….ramai gak yg sewel mcm ko…..ingat ko sorang je….hehehehehe…dia tak taukan…kita2 ni klu citer psl kucing mcm dh kenal bertahun2

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      September 21, 2012 at 5:17 pm

      Kalau nama Khairul Brown ke, best jugak kak, hahaha. Yela kan, kenal kat FB dan blog je tapi sembang macamkan dah kenal lama

      Reply
  7. KikuNo Gravatar
    January 7, 2015 at 9:22 am

    Namanya comel² lah.. Heheh..

    Reply

Leave a reply