Hari Pertama Berpuasa

Comments

comments

15 comments on Hari Pertama Berpuasa

  1. pepariNo Gravatar
    July 24, 2012 at 2:33 pm

    hehehe.. saya dah selamat khatam blog Cik Puan Iz.. Sangat kewl dgn cite kekucing nya. Best!!

    Saya rasa kucing2 tu bagi support kat tuan dia berpuasa. Tu yg tido lena tu 🙂

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      July 24, 2012 at 2:35 pm

      Ala, kenapa khatam? Entry zaman dulu-dulu sangatlah seperti sampah hahahahahaha. Malu taaaauuuuu… ahahaha

      Reply
  2. AlmirazNo Gravatar
    July 24, 2012 at 3:06 pm

    Hey crazy cat lady!…..my son loves your cats soooo much!….semua gambar2 di atas dia suka…heheheh…kucing u macam posa gamaknya!

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      July 24, 2012 at 4:53 pm

      Hahaha kan.. lakonan semata-mata sangat. Bulan puasa ni diorang kuat betul tidur. I pun pelik 😀

      Reply
  3. Kak AidahNo Gravatar
    July 24, 2012 at 3:13 pm

    Si mok tu purak purak tidur. Konon berlakon puasa lah tew. Akak paling geram tengok perut Hachiko. Best tepuk2 time tidur ni, panas jeee agaknya.
    Milo masa dia muda2 dulu, akak tak bagi sgt dia tido siang. Selalu kacau dia supaya malam2 dia tido nyenyak. Kalau dia byk tido siang, alamat tak tido akak malam tu, nak kena layan dia bergurau. Kalau tak layan, dijilat2nya tangan dgn muka akak. Dan dia pun tido siap pakej berkeruh dgn mengigau. Tak boleh dekat ni. Siap boleh luka tangan kena cakar time dia mengigau tu. Kadang2 mengigau jilat2 mulut, kunyah2 macam tgh makan je. Kelakar.

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      July 24, 2012 at 4:41 pm

      Ye la, kengkonon letih sangat la sampai tertidur tepi botol air tu haha. Lakonan mantap betul. Hachiko memang sedap peluk kak. Sebab badan dia keras. Hehe. Saya ni kerja, so taktahu la bape jam diorang tidur siang, tapi syukurlah malam Hachiko takde masalah nak tido. Lena sampai ke pagi. Sampai ke tengah hari pun. Haha. Lawak betullah Milo mengigau kunyah kunyah. Suka benar dia makan sampai mimpi makan jugak haha

      Reply
  4. groundblendedNo Gravatar
    July 25, 2012 at 9:30 pm

    si Aoi tu muka die mmg kerek kan? tapi die sgt cute! hahhahahahha

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      July 27, 2012 at 1:58 pm

      Muka dia memang kerek. Perangai dia pun kerek. Tapi dia sweet hahaha. Sweet bila dipandang la. Bila dipegang, kerek dia kembali. Hahaha

      Reply
  5. MummyBUBUNo Gravatar
    July 26, 2012 at 12:21 pm

    hadoiii…senak perut tgk hachiko tido…kalau orang yg tido gaya tu…rasaya mau patah riuk bila bangun pagi…

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      July 27, 2012 at 1:56 pm

      Kann.. kita yang tengok ni pun rasa nak tergeliat leher. Hahaha

      Reply
  6. chikebum buzzNo Gravatar
    July 26, 2012 at 3:39 pm

    Hichiko tu comel sangat ..mcm rimau … hehe ..
    blogwalking..

    i suka kucing ..tp x boleh bela …hubby x bagi .. (T_T) ..uUuu …cedey … !

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      July 27, 2012 at 1:55 pm

      kalau hubby tak bagi, takpelah.. kesian juga kat kucing kalau ada family member yang tak suka dia kan. Mana tahu satu hari nanti terbuka hati suami nak bagi bela kucing, bolehlah masa tu. hehehe.. Thanks for dropping by, by the way 🙂

      Reply
  7. sitiNo Gravatar
    July 27, 2012 at 9:24 am

    hi iz,,bleh x buat entry sal bekas u simpan mknan kucing u ni..sb sy nk beli pack 18kg..first time nk bli ni xtaw nk simpan dalam bekas cner..salu beli yg 3kg main ikat kai getah je..huhuhuh..kalau sudi share la ye..TQ

    Reply
    • Iz YahyaNo Gravatar
      July 27, 2012 at 1:54 pm

      Hai Siti.. InsyaAllah nanti saya buat entry pasal bekas makanan kucing ni. Sekarang tak boleh lagi, sebab Royal Canin dah habis and nak bagi contoh pun takde gambar, hahaha. Tapi saya letak makanan tu dalam tupperware kecik-kecik, yang lebih tu, ikat dulu bungkusan makanan tu dengan klip buaya yang besar tu. Pastu baru masuk dalam bekas kedap udara (boleh beli kat kedai jual barang2 plastik).

      Reply

Leave a reply